Zorgverzekering vergelijken

Op zoek naar de goedkoopste zorgverzekering? Neemt u dan  even enkele minuten de tijd om hieronder de verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Door het invullen van enkele gegevens gaat de vergelijker voor u kijken wat de goedkoopste zorgverzekering is. U kunt op jaarbasis een hoop geld besparen.

 

Overstappen van zorgverzekeraar

Overweegt u over te stappen naar een andere zorgverzekeraar? Dan is het vegelijken van zorgverzekering de ideale uitkomst! In de bovenstaande vergelijker maakt u een aantal keuzes, bijvoorbeeld hoeveel u uit uw “eigen risico“wilt bijdragen.

Ook speelt andere dingen een rol, u kunt bijvoorbeeld ervoor kiezen om niet of uitgebreid te gaan verzekeren, zoals, de Tandarts, Fysiotherapie, Kraamzorg, Brillen en andere keuzes. Vervolgens zult de vergelijker een overzicht maken van de beste zorgverzekeraars. Uit deze overzicht kunt u dan uw eerste keuzes maken.

Door te klikken op Bekijken“wordt u doorgelinkt naar de website van de Zorgverzekeraar waar u dan uw verzekering definitief kunt afronden. Het is echter wel belangrijk om u meer te verdiepen in de basisdekking. De basisdekking is meestal bij iedere zorgverzekeraar hetzelfde qua inhoud, echter kunnen de prijzen zeer variëren. Let dus op bij het vergelijken van de zorgverzekeraars goed op de prijzen.

Eigen risico 2018

Het eigen risico betaalt u voor de meeste zorg uit de basisverzekering. Het eigen risico is in het jaar 2008 ingevoerd. Sinds het jaar 2008 is het eigen risico elk jaar gestegen. Het begon in 2008 met €150. Voor 2016 stijgt het eigen risico met €10 ten op zichte van 2015 en komt uit op €385. In de afgelopen jaren ontwikkelde het eigen risico zich als volgt:

  • 2009: € 155
  • 2010: € 160
  • 2011: € 170
  • 2012: € 220
  • 2013: € 350
  • 2014: € 360
  • 2015: € 375
  • 2016: € 385
  • 2017: € 385
  • 2018: € 385

Studenten zorgverzekeringen vergelijken

Wilt u als student goed verzekerd zijn? Dan is het verstandig om gebruik te maken van de bovenstaande vergelijker. Op deze manier kunt u eenvoudig bekijken wat de goedkoopste zorgverzekering voor studenten zijn. Sommige verzekeraars hebben speciaal voor studenten een speciale verzekering.

Zorgverzekering opzeggen

Het is maar 1x per jaar mogelijk om te wijzigen van zorgverzekeraar. Dit gebeurt meestal in de periode van december, dat is het moment wanneer zorgverzekeraars veel reclame gaan maken en u probeert over te halen om bij hun klant te worden. Aan het einde van het jaar krijgt u dan automatisch van uw huidige zorgverzekering een nieuwe polis opgestuurd met de bijhorende premie voor volgend jaar. Wilt u bijvoorbeeld dan gaan overstappen? Dan moet u voor 1 januari bij uw huidige zorgverzekeraar uw verzekering gaan opzeggen. Dit kan via email, echter raad ik het aan om dit meestal schriftelijk te doen. Zorg in ieder geval ervoor dat u dit op tijd doet. Als u te laat bent met opzeggen, dan is het bijvoorbeeld niet meer mogelijk om over te stappen, u zit dan gewoon weer 1 jaar vast aan uw zorgverzekering. Heeft u bijvoorbeeld een achterstand bij uw huidige zorgpremie, dan kunt u bijvoorbeeld niet opzeggen en dus niet overstappen. Houd daar dus in ieder geval rekening mee.

Zorgverzekering afsluiten

Heeft u voor 31 december uw zorgverzekering opgezegd? Tot wanneer is overstappen dan mogelijk? Dat is heel eenvoudig. U heeft dan namelijk tot 1 februari in het nieuwe jaar om de nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Deze nieuwe zorgverzekering gaat in dat geval met terugwerkende kracht, vanaf 1 januari, in. Zorg ervoor dat u dit op tijd doet, anders kunt u een boete krijgen.
Als u een nieuwe zorgverzekering gaat uitzoeken dan kunt u bij elke zorgverzekeraar terecht voor een basisverzekering. Hiervoor hebben verzekeraars namelijk een acceptatieplicht. Dit geldt niet voor aanvullende verzekeringen. Daar moet u dan een medische verklaring voor invullen.

Zorgverzekeraars vergelijken

De volgende zorgverzekeraars worden in bovenstaande vergelijking met elkaar vergeleken: DSW Zorgverzekeraar, Anderzorg Azvio, Avéro Achmea AZVZ, Besured, Salland, BeterDichtbij, Bewuzt, Delta Lloyd, Ditzo, Youcare, Energiek, FBTO, C4Me, Univé, CZ Direct, De Amersfoortse, De Friesland Zorgverzekeraar, De Goudse, IAK Verzekeringen, Kiemer Zorgverzekeraar, Interpolis Zorgactief, Ziezo,PNO Zorg, VGZ, Ik!, OHRA, HEMA, ONVZ, CZ, Menzis, Univé Select, Univé ZEKUR, Nedasco, Pro Life,Select & Go, PMA Zorgverzekering, VvAA Zorgverzekering, United Consumers (VGZ), Turien & Co (Avero Achmea), Stad Holland Zorgverzekeraar, Zorgverzekeraar UMC, IZA Zorgverzekeraar, IZZ Zorgverzekeraar, Kettlitz Wulfse Verzekeringen, Salland Zorgdirect, OZF Achmea, Zilveren Kruis Achmea.