Bespaar direct

Waarom te veel betalen voor je stroom?

Vragen?

Neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Vandebron

Als eerste grote energiebedrijf stapte Eneco in 2007 al over op een duurzame koers. Dit heeft ervoor gezorgd dat Eneco zowel in Nederland als in België de leider van de energietransitie is. Door samen te werken met bedrijven en consumenten is het streven van Eneco om steeds duurzamere energie te leveren.

 

Eneco is één van de grootste investeerders van Nederland als het gaat om duurzame energie. De aarde wordt door het winnen van fossiele brandstof uitgeput en de roep om duurzame energie wordt steeds groter. Hier komt bij dat er tijdens het verbruik van fossiele brandstof CO2 vrij komt dat schadelijk is voor het milieu. Met het aanbieden en het ontwikkelen van duurzame producten komt Eneco met een concreet antwoord op deze ontwikkeling. Daarnaast stimuleert Eneco haar klanten om slimmer en duurzamer om te gaan met energie. Klanten van Eneco worden voorzien van tips die zij in hun eigen leefomgeving kunnen toepassen.

Vandebron energie

Goede energie aanbieden tegen een goede prijs, dat is het uitgangspunt van deze energieleverancier. Het uitgaanspunt is dat er geen marge wordt gemaakt op het verbruik, dus hierbij geldt niet; hoe meer hoe beter. Hierdoor kan de prijs laag gehouden worden, producenten krijgen de prijs zij nodig hebben en kunnen hierdoor blijven investeren in nieuwe duurzame oplossingen. Vandebron is volop bezig om innovatieve toepassingen op het gebied van energie te onderzoeken en straks te gaan gebruiken. Met als doel om de traditionele, fossiele brandstof in de toekomst niet meer nodig te hebben, om volledig over te kunnen schakelen op duurzame energie.

Alle energie die Vandebron levert, is afkomstig en opgewekt in Nederland. Deze energie komt voort uit wind, zon en biomassa. Het gas wat wordt geleverd is altijd CO2-gecompenseerd. Wil je jouw eigen energiebron kiezen, bijvoorbeeld een bron bij jou uit de buurt? Denk hierbij aan windmolens die bij jou in de regio staan, hoe leuk is het als jouw energie hier vandaan zou komen? Ook hier kun je voor kiezen bij Vandebron. Uiteindelijk is het doel van Vandebron om zo snel mogelijk naar de volle honderd procent duurzame energie te gaan. Dit is onder andere alleen maar mogelijk wanneer alle stroom in Nederland afkomstig is vanuit duurzame energiebronnen. Er vindt bij deze duurzame energiebronnen geen CO2 uitstoot plaats, wat een belangrijk onderdeel is van een nieuwe, schonere toekomst.

Het grootste deel van de energie van Vandebron, is afkomstig van windenergie. Dat is logisch, Nederland is natuurlijk het ideale land om windenergie op te wekken; ons land grenst aan zee en we hebben we hebben uitgestrekte polders waar vrijwel altijd wind waait. Moderne windmolens zijn gemiddeld wel honderd meter lang en kunnen grote hoeveelheden stroom opwekken. Daarnaast betrekt Vandebron ook energie uit zonnecollectoren en biomassa. In het laatste geval wordt organisch afval omgezet in nieuwe energie. Hiervoor gebruiken de producenten van deze biomassa uitsluitend lokale restmaterialen, waarbij je kunt denken aan resthout en tuinafval. Als je graag energie wilt dat specifieke afkomstig is van biomassa, is dat uiteraard prima mogelijk. Hierbij kun je zelfs aangeven van welke specifieke producent van biomassa jij jouw energie wilt hebben.

Vandebron biedt haar klanten het meest groene gas wat er leverbaar is; aardgas van Gasterra met CO2 compensatie van de Gold Standard. Dit houdt in dat er klimaatcompensatie plaatsvindt, dit gebeurt bij Vandebron door middel van projecten, waarbij zij het nadelige effect van het gebruik van aardgas mee compenseren. Je kunt als klant van Vandebron zelf kiezen welke projecten, je wilt steunen van Vandebron. Een persoonlijke aanpak, waarbij jij dus zelf kunt bepalen welke projecten je het meeste aanspreekt en waar je jouw compensatie aan wilt toekennen.

Mijn Vandebron is ideaal om inzicht te krijgen in je verbruik, je kunt er je maandelijkse energiekosten op vinden en je kunt er de meterstanden op doorgeven. Ook kun je hier gemakkelijk je persoonlijke gegevens wijzigen, bijvoorbeeld als je net verhuisd bent. Denk hierbij ook aan het wijzigen van je telefoonnummer als dit van toepassing is. Op deze manier kun je er zelf voor zorgen dat je gegevens actueel zijn. Als je nog geen account hebt, kun je deze gemakkelijk aanmaken via de site van Vandebron. Met je gebruikersnaam en wachtwoord, kun je vervolgens inloggen. Vanaf dat moment kun je in Mijn Vandebron en heb je inzicht in je eigen account. Handig om periodiek zelf je verbruik te analyseren.

Op de website vind je veel gestelde vragen met duidelijke antwoorden. Zelf zaken regelen kan altijd via Mijn Vandebron. Bellen kan ook naar Vandebron, het telefoonnummer vind je op de website. Een vraag stellen via sociale mediakanalen kan ook, dit is mogelijk via Twitter en Facebook.

© Zum.nl