Loading...
Reisverzekering2019-04-19T13:30:47+00:00

14 dagen bedenktijd!

Binnen 14 dagen gratis opzeggen!

U loopt geen enkele risico! U kunt alleen maar winnen!

U heeft het recht om binnen 14 dagen uw beslissing terug te draaien!

Binnen 5 minuten afgesloten!

Handig en snel afgesloten!

U hoeft zelf niks te doen, u krijgt zsm bericht van uw nieuwe reisverzekeraar

Binnen enkele minuten is het zo gedaan!

Direct verzekerd!

Wij geven uw advies en sluiten deze direct aan!

U hoeft zelf niks te doen, wij regelen voor u verder!

In Enkele minuten geregeld via Zum.nl Wij staan voor u klaar! Bel ons gerust!

reisverzekering-vergelijkenWij van Zum.nl zullen u helpen met het beantwoorden van de volgende vragen!

Reisverzekering vergelijken?2019-02-16T17:07:59+00:00

Gaat u vaak op reis of op vakantie? Dan is het afsluiten van een reisverzekering een verstandige keuze. U kunt door het vergelijken van reisverzekeringen kiezen uit verschillende reisverzekeraars. Het is belangrijk om te weten welke reisverzekering voor u het meest voordeligst en geschikt is! Zo gaat u zonder zorgen en met een goed gevoel op reis!

Waarom een reisverzekering?2019-02-16T17:08:25+00:00

Als u op vakantie gaat, dan wilt u natuurlijk wel goed verzekerd zijn. Met een reisverzekering bent u tijdens uw reis verzekerd voor materiële schade. U kunt hierbij denken aan schade aan uw bagage of andere persoonlijke spullen. Als u de juiste reisverzekering afsluit, dan worden al deze schade gedekt! De schade die uw reisverzekeraar meestal vergoedt ligt meestal vele malen hoger dan de premie die u betaalt voor uw reisverzekering. Het is dan natuurlijk slim en handig om een reisverzekering af te sluiten voordat u op reis gaat. Als u bijvoorbeeld iets overkomt dan weet u dat u op bepaalde dingen minder zorgen hoeft te maken, ook al is het natuurlijk vervelend als er iets gebeurd waardoor u aanspraak moet gaan maken op uw verzekering.

De goedkoopste reisverzekeringen vergelijken?2019-02-16T17:08:57+00:00

Net als iedereen wilt u natuurlijk de goedkoopste reisverzekering afsluiten. Wie wilt dit nou niet? Hiervoor moet u wel gebruikmaken van de bovenstaande reisverzekering vergelijker die u hierboven kunt vinden. Maar voordat u een reisverzekering wilt gaan afsluiten, moet u wel voor uzelf bepalen wat u echt belangrijk vindt om wel of niet mee te laten verzekeren. Als u iets gaat verzekeren terwijl dat eigenlijk niet hoeft, dan is dat natuurlijk zonde van uw geld. Maak daarom eerst een aantekening op een blaadje wat u allemaal mee wilt verzekeren en wat niet, vervolgens wordt het voor u namelijk duidelijker en eenvoudiger welke reisverzekering er bij u past en voorkomt u zo dat u teveel betaal!

Doorlopende of kortlopende reisverzekering?2019-02-16T17:10:25+00:00

Met een doorlopende reisverzekering bent u voor een heel jaar verzekerd voor alle schade’s op reis. Deze doorlopende reisverzekering is geldig tijdens uw zomervakantie, maar ook bij weekendjes weg of een dagje uit. Als u vaker per jaar op vakantie gaat is het aan te raden om te kiezen voor een doorlopende reisverzekering.

Een kortlopende reisverzekering (ook wel tijdelijke reisverzekering genoemd) is een reisverzekering die u afsluit voor een specifieke reis met een vaste looptijd. Gaat u bijvoorbeeld 2 weken op vakantie, dan is deze reisverzekering ook maar 2 weken geldig. Als u vaker kiest voor een kortlopende reisverzekering dan betaalt u elke keer poliskosten. Hierdoor wordt dit vaak duurder dan een doorlopende variant.

Dekking van uw reisverzekering2019-04-22T02:18:25+00:00

Als u een reisverzekering wilt gaan afsluiten, dan is het belangrijk om te weten welke risico’s u allemaal wilt afdekken in uw reisverzekering. Soms bent u via uw zorgverzekering al voor bepaalde medische risico’s al gedekt. Het is dan natuurlijk zonde als u dat in uw reisverzekering dat ook gaat afdekken. In de meeste gevallen dekken de reisverzekering dit al standaard. Hiermee kunt u een hoop geld besparen en wordt uw reisverzekering ook veel goedkoper. Ook factoren als bestemmingen kunnen van groot invloed zijn. Reis u vaak binnen Europa? Dan heeft u bijvoorbeeld geen uitgebreide dekking nodig. Reis u vaak binnen Europa en bijvoorbeeld 1x buiten Europa, dan kunt u bijvoorbeeld voor deze losse reizen buiten Europa ook nog eens een kortlopende reisverzekering afsluiten. Hiermee kunt u voordeliger uitkomen!

Tenslotte is het ook nog eens verstandig om te denken aan een annuleringsverzekering, stel u eens voor …Er gebeurt iets en u kunt niet gaan wegens omstandigheden zoals overlijden of andere geldige reden, dan kunt u via uw reisverzekering bepaalde kosten vergoed krijgen.

Dit zijn allemaal factoren die meewegen in de premie die u moet betalen en zorgen er uiteindelijk voor hoe hoog deze is.

Annuleringsverzekering vergelijken2019-02-16T17:11:56+00:00

U kunt in een vervelende situatie terecht komen wanneer u op het laatste moment toch niet op vakantie kan waar u zolang naar heeft uitgekeken. Dat alleen al.. is al vervelend genoeg. En het wordt alleen maar erger als u hoort dat u ook nog eens uw reissom kwijt bent. Dit maakt de situatie alleen maar erger, echter kunt u deze situatie wel voorkomen door bijvoorbeeld te kiezen voor een reisverzekering met een annuleringsverzekering. Een annuleringsverzekering houdt dus in dat deze is gedekt voor de kosten als u bijvoorbeeld onverwachts uw reis moet gaan annuleren. Een annuleringsverzekering dekt dus ook kosten bijvoorbeeld als u tijdens uw vakantie om onvoorziene omstandigheden ineens naar huis moet. Zoekt u dus een goedkope annuleringsverzekering? Dan kunt u ook hier terecht.

Onafhankelijk en actueel vergelijken?2019-02-16T17:12:32+00:00

Door gebruik te maken van onze vergelijker voor reisverzekeringen kunt u onafhankelijk een vergelijking maken van de verzekeraars.

Waarom de prijs vergelijken?2019-02-16T17:15:28+00:00

Als u de tijd zou nemen en meer zou verdiepen in de prijzen van de reisverzekeringen dan zal u ook wel eens opmerken dat de prijzen van de kortlopende reisverzekeringen en de doorlopende reisverzekeringen nogal verschillen van elkaar. Echter is de goedkoopste reisverzekering niet per se de beste keus, maar zeker ook niet de slechtste verzekering. Andersom is de duurste verzekering natuurlijk niet de beste reisverzekering. Echter hangt dat een beetje af wat u precies wilt verzekeren. Dat is natuurlijk erg belangrijk om dat te bepalen. Op basis van deze informatie kunt u het beste een vergelijking maken op basis van prijs. En natuurlijk kijkt u daar na. Want wie wilt er nou teveel betalen voor zijn reisverzekering? Niemand toch? Nadat u uw passende reisverzekering heeft gevonden, kunt u met een gerust hart lekker veilig en verzekerd op reis!

Heeft u de goedkoopste reisverzekering voor uw wensen gevonden? Lees dan toch nog even de kleine lettertjes door. Dan weet u bijvoorbeeld hoe hoog het eigen risico is als u wat overkomt. En in welke vervelende situaties uw verzekering u wel of niet helpt.

Reisverzekeraars vergelijken?2019-02-16T17:15:55+00:00

De volgende zorgverzekeraars worden in bovenstaande vergelijking met elkaar vergeleken:

Kortlopende en doorlopende reisverzekeringen: Centraal Beheer Achmea, Allianz, Klaverblad, Generali, FBTO, Nationale Nederlanden, NN, Inshared, Unive, HEMA, OHRA. Maar er zijn natuurlijk nog meer aanbieders, zoals de ING reisverzekering of de ANWB reisverzekering.

Verplichtingen2019-02-16T17:16:26+00:00

Heeft u een reisverzekering afgesloten? Dan heeft u vanaf nu bepaalde rechten als u op vakantie gaat of op reis gaat. Maar bij het afsluiten komen ook bepaalde plichten kijken. Welke verplichtingen heeft u nadat u de reisverzekering heeft afgesloten? Wij zetten ze voor u op een rijtje.

 • Premie betalen. De kosten die u maandelijks of 1x per jaar moet betalen voor de reisverzekering wordt de premie genoemd. Als u een keuze heeft gemaakt waar u allemaal voor verzekerd wilt zijn dan komt daar een bedrag uit dat u moet betalen aan de verzekeraar om verzekerd te zijn. Over de premie wordt vaak nog assurantiebelasting geheven en vaak worden er ook nog poliskosten in rekening gebracht. Een vergoeding voor het verwerken van uw aanvraag. Al deze kosten moet u betalen aan de reisverzekeraar. Als u de premie niet voldoet dan kunt u later ook geen aanspraak maken op de reisverzekering als u deze nodig heeft. U zult uw verplichting van betaling continu netjes moeten nakomen.
 • Schade voorkomen en beperken. De reisverzekering biedt u een extra veilig gevoel. Als er iets gebeurd met uw spullen, zoals uw zonnebril of uw mobiele telefoon dan is dat erg vervelend. Om dat zoveel mogelijk te voorkomen moet u wel voorzichtig omgaan met uw spullen en er alles aan doen om te voorkomen dat er iets met uw spullen gebeurd. Zorg er dus voor dat u geen kostbare spullen in het zicht laat liggen in de auto of dat uw bagage eenvoudig te pikken is door dieven. Als u het de dieven echt te makkelijk heeft gemaakt dan kan de verzekeraar een vergoeding weigeren. Zorg er dus voor dat u altijd de schade probeert te voorkomen.
 • Schade op tijd melden. Bent u voorzichtig geweest met uw spullen, maar heeft u toch schade? Meldt dit dan zo snel mogelijk bij uw reisverzekeraar. Het melden van een schade tijdens uw reis kan telefonisch en vaak ook online. In veel gevallen is het ook belangrijk dat u aangifte doet bij de politie ter plaatse. Heeft u een ongeluk gehad en moet u medische kosten maken? Ook dan is het belangrijk om uw reisverzekeraar direct te informeren. Vaak kunnen ze u op afstand ook nog helpen met allerlei zaken als dat nodig is. Ze zijn er om u te helpen, maar betrek ze wel direct. Dat voorkomt vervelende verrassingen of kosten achteraf.
 • Geef wijzigingen tijdig door. Heeft u een reisverzekering afgesloten en verandert uw situatie? Geef het dan door aan de verzekeraar. Gaat u verhuizen, samenwonen, vertrekken naar het buitenland, scheiden of is er sprake van gezinsuitbreiding? Controleer dan altijd of de verzekeraar dit moet weten. Zo is uw polis altijd up to date en bent u goed verzekerd.
Waarvan is de premie afhankelijk?2019-02-16T17:18:11+00:00

Gaat u een reisverzekering vergelijking maken, dan zult u zien dat de premie nogal kan verschillen. Dit komt doordat de verschillende verzekeraars andere polisvoorwaarden hebben en er dus allemaal kleine verschillen zijn. Is de premie wat lager, dan is de dekking soms ook wat lager. U heeft zelf ook invloed op de hoogte van de reisverzekering premie. De volgende zaken zijn namelijk van invloed op de kosten:

 • Uw gezinssituatie: verzekerd u 1 of meerdere personen
 • De duur van de verzekering: hoe lang gaat u op reis, een weekend, een week of nog langer? Dit is vooral van invloed bij een kortlopende reisverzekering. Bij een doorlopende reisverzekering maakt dit geen verschil.
 • De gekozen dekking. Kiest u een beperkte dekking en slechts een aantal modules of kiest u voor een uitgebreide dekking. Hoe hoger en uitgebreider de dekking, des te hoger is de maandelijkse premie die u moet betalen.
 • Het gekozen dekkingsgebied: kiest u voor een dekking in Europa of kiest u voor Werelddekking. Werelddekking is vanzelfsprekend uitgebreider en heeft daardoor ook een hogere premie.
Reisverzekering termen2019-02-16T17:18:58+00:00

Een aantal termen zult u vaak tegenkomen als u op zoek gaat naar een nieuwe reisverzekering en als u zich hierin gaat verdiepen dan zul je ook weten wat dit onder andere gaat betekenen. Een overzicht van enkele veel gebruikte termen en hun betekenis vindt u hieronder. In alle gevallen geldt dat u er ook verstandig aan doet om de polis door te lezen van uw verzekeraar, zo staat u nooit voor verrassingen.

 • Assurantiebelasting De overheid heft een belasting over de premie van de reisverzekering. De belasting die u moet betalen over de premie betaalt u aan de verzekeraar. De verzekeraar zorgt er vervolgens voor dat het juiste bedrag wordt afgedragen aan de Belastingdienst.
 • Bereddingskosten Heeft u een vervelend voorval meegemaakt en moet u kosten maken ter vermindering of voorkoming van meer schade? Dan noemen ze dat bereddingskosten. Het gaat hierbij om kosten die direct bij of na een gebeurtenis worden gemaakt.
 • Dekkingsgebied Dit is het gebied waarin u verzekerd bent. Vaak kunt u kiezen tussen Europadekking of Werelddekking. De werelddekking is vanzelfsprekend ook buiten Europa geldig. Controleer wel altijd even of het land waar u naartoe gaat ook van toepassing is bij uw reisverzekering.
 • Letselschade Dit is schade aan personen of de gezondheid van personen. Denk hierbij aan een gebroken arm of een hersenschudding, maar ook een voedselvergiftiging valt onder letselschade.
 • Materiële schade Dit is schade aan uw spullen. Denk hierbij aan uw kleding, bagage, camera, telefoon, laptop. Dit zijn spullen die gestolen kunnen worden of beschadigd kunnen raken tijdens uw reis.
 • Module Gaat u reisverzekering afsluiten? Dan kunt u kiezen uit verschillende modules ter dekking. Kiest u meer modules, dan wordt de premie ook hoger. Het begint altijd met een standaarddekking en dan kunt u deze uitbreiden met verschillende modules.
 • Polisvoorwaarden Heeft u een reisverzekering afgesloten? Dan bent u een overeenkomst aangegaan tussen u en de verzekeraar. Dit is contractueel vastgelegd in een polisblad en de polisvoorwaarden. Hierin vindt u precies de risico’s die verzekerd zijn, de uitsluitingen of beperkingen. Een belangrijk document dus. Zorg ervoor dat u dit document een keertje doorleest voordat u op reis gaat naar het buitenland. U weet dan precies waarvoor u wel en niet verzekerd bent.
 • Premie De premie is het bedrag dat u moet betalen aan de verzekeraar om gebruik te maken van de reisverzekering. Bij een kortlopende reisverzekering betaalt u dit bedrag eigenlijk altijd in 1 keer. Bij een doorlopende reisverzekering kunt u vaak kiezen of u deze in 1 keer wilt betalen of in maandelijkse termijnen. Soms krijgt u nog wat extra korting als u het bedrag in 1 keer betaalt elk jaar. Zorg ervoor dat u de premie op tijd betaald. Anders heeft dit gevolgen voor uw dekking en bent u waarschijnlijk niet verzekerd.
Hoe vergelijk ik een reisverzekering?2019-04-22T02:13:07+00:00

Met de bovenstaande vergelijker kunt u snel en eenvoudig de beste reisverzekering vinden voor uw situatie. U komt tot de goedkoopste reisverzekering voor uw situatie via een aantal eenvoudige filters die u in kunt stellen. Dit zijn:

 • Vul uw geboortedatum in
 • Kies het dekkingsgebied: Nederland, Europa of Wereldwijd
 • Kies uw gewenste reisduur
 • Kies het bedrag waarvoor u uw bagage wilt verzekeren. Neemt u veel cameraspullen mee of meerdere laptops? Dan kan het slim zijn om een hoger verzekerd bedrag te kiezen als u dat prettig vindt.
 • Kies het gewenste geld verzekerd bedrag. Loopt u altijd met veel cash op zak? Kies dan een hoger bedrag.
 • Kies of u ook een annuleringsverzekering wilt afsluiten en kies het gewenste bedrag.
 • Gaat u duiken op vakantie? Kies dan het bedrag waarvoor u een verzekering wilt afsluiten in uw reisverzekering
 • Gaat u op wintersport? Kies dan het bedrag waarvoor u zich wilt verzekeren. Voor een wintersport module wordt vaak een aanvullende premie gevraagd omdat dit een vakantie is met een hoger risico op persoonlijk letsel.
 • Gaat u op vakantie gevaarlijke sporten doen? Geef dan aan dat u deze mee wilt verzekeren als u dat prettig vindt.
 • Wilt u zich verzekeren voor aanvullende ziektekosten? Kijk hierbij ook altijd even naar welke kosten uw zorgverzekering al standaard vergoed als u in het buitenland bent. Als u dubbel verzekerd bent is het tenslotte ook zonde.
 • Wilt u zich extra verzekeren voor ongevallen in het buitenland? Dan kunt u hiervoor een extra module aanvinken.
 • Autopech: geef aan of u zich wel of niet wilt verzekeren
 • Gaat het om een zakelijke reis? Dan kunt u dat aangeven met een speciaal filter in de vergelijker
 • Repatriëring. Komt u op vakantie te overlijden? Dan gaat dit vaak gepaard met hoge transportkosten. Als u wilt dat uw nabestaanden daar niet voor opdraaien dan kunt u hiervoor een losse module afsluiten
 • En tot slot kies of u zich wilt verzekeren voor vervangend vervoer.

Als u bij alle filters een keuze heeft gemaakt dan geeft de vergelijker direct een overzicht weer van alle reisverzekeringen die voldoen aan uw wensen, gerangschikt op prijs. De goedkoopste reisverzekering staat bovenaan. De duurste reisverzekering staat onderaan. Wilt u dat de vergelijker op een andere manier de resultaten rangschikt? Dat kan natuurlijk. U ziet vervolgens per reisverzekeraar wat de premie is die u bij hun gaat betalen. Ook ziet u meteen of een eenmalig bedrag moet betalen bij het afsluiten en wat uw eigen risico is en hoe lang u verzekerd bent qua aaneengesloten dagen per trip. Heeft een keuze gemaakt? Klik dan op ‘bekijken’ en u wordt direct naar de website van de betreffende verzekeraar geleidt. Binnen enkele minuten heeft u alles online geregeld en kunt u met een gerust gevoel op pad naar het buitenland.