Tech

De beste 10 camera’s van 2021 die je kunt kopen

Wat is de beste camera die je op dit moment kunt kopen? Oké, we geven het zelf alvast toe, dat is een onmogelijke vraag om te beantwoorden, maar we gaan wel ons best doen om ervoor te zorgen dat jij de best mogelijke keuze maakt.

De beste camera voor een professioneel fotograaf is een heel ander model dan de beste camera voor iemand die aan extreme sporten doet. Net als de beginnend fotograaf, die heel andere eisen stelt aan zijn toestel dan een pro. Hij heeft niet al die high-tech functies nodig, maar zoekt eerder een eenvoudige camera die zijn zelfvertrouwen een oppepper kan geven.

Maar als je ons vraagt welke camera’s wij in de top tien zouden zetten, ongeacht je niveau en ongeacht het prijskaartje, dan moet je zeker verder lezen.

Elk van de onderstaande modellen is op de een of andere manier geweldig, of het nu gaat om een baanbrekende functie, een betaalbaar prijskaartje of indrukwekkende allround prestaties. Met dat in gedachten hebben we de beste opties in elk van de drie hoofdcategorieën geselecteerd: DSLR, spiegelloos en compact.

Wilt je weten welke camera volgens ons de beste allrounder is die je op dit moment kunt kopen? Dat is de Nikon Z6. Het is een kleine, lichte en relatief betaalbare full-frame camera met de mogelijkheid om honderden verschillende objectieven te gebruiken met een eenvoudige adapter. Voor de meeste mensen is dit de ideale camera.

Toch is het de moeite waard om de lijst te bekijken, want we hebben niet zomaar de nieuwste fototoestellen uitgekozen. Soms bieden eerdere modellen meer waarde, vooral wanneer de upgrades miniem zijn, daarom hebben we ook oudere camera’s opgenomen. Hun prijzen zijn nu gedaald tot een meer betaalbaar niveau. We hebben de nieuwste en beste camera’s op de markt eigenhandig getest, zodat jij makkelijk na beslissen welk model het beste is voor jou.

Beste camera’s van 2021 in een notendop:

 1. Nikon Z6 (onze beste all-round camera)
 2. Fujifilm X-T4
 3. Sony A7 III
 4. Nikon Z50
 5. Sony A6100
 6. Olympus OM-D E-M5 Mark III
 7. Canon EOS Rebel SL3 / EOS 250D
 8. Fujifilm X100V
 9. Sony ZV-1
 10. Nikon D850
 11. Olympus OM-D E-M1 Mark III
 12. Panasonic G100

Bron

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button