Life Style

Heeft Alcohol invloed op je sexleven?

Alcohol kan een grote invloed hebben op je leven, waaronder je seksleven. Het is belangrijk om bewust te zijn van zowel de voordelen als nadelen wanneer je besluit om alcohol te combineren met je liefdesleven.

Wanneer we drinken durven we meer aan en zijn we dus minder snel nerveus. Dit kan wellicht goed van pas komen als je het niet zo snel aandurft om met iemand in bed te kruipen, terwijl je dit wel heel graag wilt. Het grote nadeel is echter dat je ook sneller dingen doet waar je spijt van zal krijgen, zoals slapen met de verkeerde persoon of seks hebben zonder condoom.

Bierbril
De bierbril bestaat echt! We vinden onze partners aantrekkelijker als we een glaasje ophebben. Dit kan ertoe leiden dat je meer van de seks geniet. Het nadeel is dat je wellicht minder tevreden bent wanneer je naast je partner wakker wordt, vooral als je ook nog een kater hebt.

Gezelschap
Als we dronken zijn, willen we dichter bij onze partner zijn. We zijn meer open en kunnen een hechtere band voelen met onze partner. Dit is echter alleen het geval bij kleine hoeveelheden alcohol, want door veel te drinken kan het tegenovergestelde gebeuren. Zo begrijp je elkaars gevoelens en behoeftes juist minder goed.

Stoornissen
Helaas zorgt alcohol ook voor erectiestoornissen bij mannen. In het geval van vrouwen kan het zorgen voor uitdroging, waardoor penetratie oncomfortabel of zelfs pijnlijk kan worden. Daarnaast schuilt er altijd het gevaar van verslaving, wat zowel je seksleven als de rest van je leven kan verwoesten.

Bron

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also
Close
Back to top button