Health

10 Gezonde Tussendoortjes Tijdens Afvallen

Maak afvallen met deze gezonde tussendoortjes fijner!

Gezonde tussendoortjes tijdens het afvallen bedenken is niet altijd even makkelijk. Bij de één zit er nèt iets te veel calorieën in en bij de ander teveel suiker of verkeerde vetten. Daarom houd ik van een lijstje met gezonde tussendoortjes die ik er altijd bij kan pakken. Als ik trek heb of lekkere trek heb kies ik iets uit het onderstaande lijstje en dan weet ik dat ik goed zit. Het lijstje deel ik graag met je.

Eet wel met mate

Máár er is één maar: eet met mate. Eet dus niet teveel van de onderstaande gezonde tussendoortjes en snacks.

10 gezonde snacks en tussendoortjes voor tijdens het afvallen:

Dit zijn de 10 gezonde tussendoortjes:

#1. Snoepgroente

Ik vind het erg leuk dat er tegenwoordig steeds meer snackgroente te koop is, zoals kleine tomaatjes, komkommers, paprika’s etc. Makkelijk om voor onderweg mee te nemen. Je kunt natuurlijk ook de grotere variant van groente kopen en er zelf snacks van maken, zoals een snackschotel. Leg op een schaal bijvoorbeeld tomaatjes, komkommer, radijsjes, stukjes bleekselderij, kleine stukjes wortel en reepjes rauwe paprika. Maak een dip van bijvoorbeeld guacamole.


#2. Plakjes gebraden kalkoen of gebraden kipfilet

Kalkoen en kipfilet zijn heel mager. Je kunt gerust een paar plakjes hiervan nemen als je zin hebt in iets hartigs. Je vindt het bij de vleeswarenafdeling van de supermarkt. Je kunt natuurlijk ook zelf een stukje kipfilet of kalkoenfilet braden in olijfolie of kokosolie en op smaak brengen met wat specerijen. Snijd het daarna in plakjes, bewaar het in de koelkast en consumeer het binnen 1 of 2 dagen.


#3. Rijstwafel of maiswafel

Hier ben ik dol op! Zeker met een dun laagje pindakaas of een plakje magere ham of kipfilet. Kijk in de supermarkt of je zoutarme rijstwafels of maiswafels kunt kopen, bijvoorbeeld van Zonnatura. Soms vind ik ze namelijk te zout en dat mag van mij dan best wel wat minder. Het aantal calorieën is ongeveer 25 calorieën per rijstwafel of maiswafel van 7 gram.


#4. Popcorn

Ik vond een leuk recept van Optimavita voor het maken van popcorn zonder olie. Ideaal! Ook hierbij kun je zout helemaal weglaten en het op smaak brengen met specerijen, zoals paprikapoeder. Eet niet teveel popcorn, maar 1 klein bakje per dag moet zeker kunnen en is ongeveer 70 calorieën.


#5. Gekookt ei

In een gekookt eitje zit ongeveer 65 calorieën. En het geeft je ook meteen eiwitten. Van een eitje kun je best snel vol raken, dus neem er eentje als je de trek voelt opkomen.


#6. Stukje fruit

Natuurlijk! Een stukje fruit mag zeker niet in dit lijstje ontbreken. Alhoewel je er niet teveel van moet eten. Fruit lijkt gezond en is het ook, maar bepaalde soorten fruit bevat veel suikers. Beperk het daarom tot 1 of 2 stuks fruit per dag, zoals een appel, een mandarijn, een grapefruit, blauwe bessen (100 gram), aardbeien (150 gram) en watermeloen (150 gram).

Andere soorten fruit kunnen ook, maar bevatten vaak veel suiker, dus eet het met mate. Je kunt ook een smoothie maken van bijvoorbeeld 150 gram aardbeien en 1 mandarijn of 1 grapefruit. Verfrissend en dorstlessend.


#7. Nootjes

In noten zitten gezonde vetten waar je lichaam op z’n tijd behoefte aan kan hebben. Kies voor ongebrande en ongezouten noten! De meest gezonde noten zijn bijvoorbeeld amandelen, walnoten, cashewnoten, pinda’s, hazelnoten, macadamianoten, pistachenoten en kastanjes. Beperk je dagelijkse portie tot 1 handje per dag.


#8. Zelfgemaakte groentechips

Dit vind ik zelf super lekker en het is makkelijk om te maken. Hiervoor gebruik ik het recept van OhMyFoodness voor het maken van homemade groentechips.


#9. Een kopje zelfgemaakte soep

Soep is en blijft een heerlijk gezond tussendoortje tijdens het afvallen. Maak de soep het liefste zelf en maak er een zo mager mogelijke variant van. Je kunt bijvoorbeeld tomatensoep, groentesoep, kippensoep of pompoensoep maken.

Bron

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button