Energie vergelijken zakelijk?

Als ondernemer in een midden- of kleinbedrijf heb je een hoop zaken waar je rekening mee moet houden, waaronder de energiekosten van je bedrijf. Begin met korten door te besparen op je zakelijke energiekosten en zorg dat je goedkope energie zakelijk krijgt.

Wanneer kiezen voor zakelijke energie?

Veel mensen denken dat zij als ondernemer verplicht zijn een zakelijk energiecontract af te sluiten, dat is niet het geval! Je kunt er zelf voor kiezen om zakelijke energie af te nemen wanneer je minder dan 15.000 kWh en 10.000 m3 gas verbruikt per jaar en je pand of woning gebruik maakt van maximaal een 3 x 25 ampère aansluiting voor de elektriciteit en maximaal een G6 aansluiting voor gas. Dit zijn de aansluitingen die voor onder andere woningen en kleinere bedrijfspandjes gebruikt wordt. In het geval je thuis werkt, heb je dus altijd de keuze.

Consumentenenergie heeft verschillende voordelen waar zakelijke energie eigenlijk alleen maar nadelen heeft. Indien je de keuze heeft om gebruik te gaan maken van consumentenenergie raden wij je altijd aan dit te doen. Zo heb je in het geval van consumentenenergie recht op een bedenkperiode van 2 weken en zijn de getoonde tarieven altijd inclusief btw. De tarieven voor zakelijke energie zijn altijd exclusief btw en ook heb je geen recht op een bedenkperiode. Afgesloten is in dit geval ook daadwerkelijk afgesloten, ook als je er pas naderhand achterkomt dat de getoonde tarieven exclusief btw waren.