Bespaar direct

Waarom te veel betalen voor je stroom?

Vragen?

Neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Energie met cadeau

Energieverzekering afsluiten met cadeau? Wij houden live alle aanbiedingen bij die op dit moment actief zijn bij de verschillende energiemaatschappijen. Alle welkomstbonussen vindt je dus hieronder.

Energiemaatschappij cadeau

Op het moment dat jij overstapt naar een nieuwe energiemaatschappij ben je vaak goedkoper uit. Eén van de reden hiervan is het feit dat je altijd een cadeau krijgt op het moment dat je overstapt. Dit wordt ook wel een welkombonus genoemd. Hieronder vergelijken wij deze cadeaus ook op basis van het termijn van jouw contract. Hoe langer jij je bind aan één vaste energiemaatschappij, hoe groter de welkomsbonus is. Sommige consumenten willen jaarlijks wisselen van energieleverancier, terwijl juist andere weinig zin hebben om ieder jaar hun energie te vergelijken. In dit geval kiezen de consumenten er dan vaak voor om 3 jaar hun energietarief vast te zetten.

Energie met cadeau

Hoeveel betaal jij momenteel per maand aan jouw energierekening? De kans is groot dat je naar jouw mening te veel betaald voor de energie. Waarom deze kans groot is? Omdat vrij veel Nederlanders deze mening toegedaan zijn. Gelukkig kun je ervoor kiezen om jaarlijks over te stappen van de ene energieleverancier naar de andere. Is het aan te raden om dat te doen? Ja, zeker.

Door jaarlijks over te stappen, kun je namelijk veel geld gaan besparen. Deze besparing merk je terug aan jouw maandbedrag, maar ook zeker aan het cadeau dat je mogelijk in ontvangst mag gaan nemen. Vrij veel energieleveranciers stunten namelijk met welkomstcadeaus, waarmee zij nieuwe klanten aan willen trekken.

Juist vanwege deze cadeaus is het ook interessant om elk jaar een nieuw vergelijk te maken. Essent en Vattenfall hebben bijvoorbeeld een mooi welkomstcadeau klaarliggen. Voor het maken van een energievergelijk ben je bij ons overigens sowieso aan het juiste adres. Met onze vergelijker kun je razendsnel het beste energiecontract uitkiezen, waarbij je je ook kunt richten op een eventueel welkomstcadeau. Wil je graag meer weten over deze welkomstcadeaus? Lees dan op je gemakje deze pagina door en laat je verrassen.

Wat is een welkomstcadeau bij een energiecontract?

Een welkomstcadeau is een cadeau dat je gaat ontvangen als je je als klant bij een bepaalde energieleverancier aanmeldt. Je stapt in dat geval naar hen over, waardoor zij weer een klant erbij te hebben. Om jou daar min of meer voor te belonen, krijg je van hen een welkomstcadeau.

Met name in de afgelopen jaren zijn deze welkomstcadeaus onwijs populair geworden. Dit komt vooral doordat meer en meer energieleveranciers zich met deze cadeaus bezig zijn gaan houden. De energieleveranciers die dat nog niet deden, konden daardoor niet meer achterblijven. De kans is dan ook groot dat je hedendaags bij nagenoeg alle energieleveranciers van een leuk welkomstcadeau kunt profiteren.

De term ‘energie met cadeau’ komt dan ook weg van de welkomstcadeaus die tegenwoordig gegeven worden. je krijgt overigens dit welkomstcadeau pas als je je daadwerkelijk als klant aangemeld hebt. Het is hierdoor dus niet mogelijk om te frauderen met een dergelijk welkomstcadeau. Daarnaast stellen de meeste energieleveranciers ook nog eisen aan een dergelijk welkomstcadeau, waarover wij je hieronder meer vertellen.

Voorbeelden

Je weet nu precies wáárom je een welkomstcadeau aangeboden krijgt. Maar, wat zijn nou voorbeelden van een welkomstcadeau? Nou, sommige leveranciers stunten bijvoorbeeld met een gratis tablet. Als jij een energiecontract bij hen afsluit, krijg jij volledig gratis een tablet opgestuurd. Kijk, dat is nog eens een voorbeeld van een geweldig welkomstcadeau.

Andere leveranciers kiezen er weer voor om jou een bepaald bedrag te schenken. Zo kun je bijvoorbeeld 200 euro cash krijgen of krijg je juist 200 euro korting op het energiecontract. Je kunt dit als een verkapte korting zien, maar je kunt het ook als een welkomstcadeau zien. Feit is dat je met een welkomstcadeau van 200 euro absoluut in je handen mag drijven.

Weer andere leveranciers kiezen voor bijvoorbeeld een goodiebag, voor een cadeaubon of voor vergelijkbare cadeaus. Deze voorbeelden laten in ieder geval duidelijk zien dat het niet zomaar om cadeautjes gaat. Nee, het gaat echt om super leuke en ook vrij dure cadeaus.

Hoe de energieleveranciers deze cadeaus kunnen geven? Nou, daarvoor werken zij ook weer samen met andere partijen. Als een energieleverancier bijvoorbeeld aangeeft dat ze 30000 tablets willen hebben, krijgen ze hier uiteraard een ongekende korting voor. Op die manier kunnen ze de kosten lager houden, terwijl nieuwe klanten uiteraard weer voor geld in het laatje zorgen.

energievergelijk-blij-768x1152

Waarom krijg je een welkomstcadeau?

Heb je enig idee waarom je een welkomstcadeau kunt krijgen? De reden daarvoor is hoofdzakelijk terug te vinden in de concurrentie tussen de vele energieaanbieders. In ons land zijn vrij veel energieaanbieders actief, waarbij al deze aanbieders in principe hetzelfde te bieden hebben: energie. Hoe ze zich dan ten opzichte van hun concurrenten kunnen onderscheiden? Eén van de mogelijkheden die ze daarvoor hebben, is om een welkomstcadeau te geven. Als een energieleverancier het leukste welkomstcadeau aan weet te beiden, is de kans groot dat juist deze partij al snel meer klanten krijgt.

Met de welkomstcadeaus proberen de energieleveranciers zich dus te onderscheiden ten opzichte van de concurrent. Het doel daarvan is om jou uiteindelijk als klant aan te trekken. Voor jou als consument is dit uiteraard een heerlijke situatie. Je kunt naar hartenlust een keuze maken tussen tal van welkomstcadeaus. Overigens leert de ervaring ons wel dat het hierdoor niet altijd even makkelijk is om de juiste keuze te gaan maken.

Al met al is het doel van een welkomstcadeau dus duidelijk: jou overtuigen om bij de betreffende leverancier klant te gaan worden.

Voorwaarden

Wil je meerdere energieleveranciers met elkaar gaan vergelijken? Dan is het dus zeker goed om te kijken naar de eventuele aanwezigheid van een welkomstcadeau. Als meerdere leveranciers een welkomstcadeau aanbieden, is het zaak om deze cadeaus goed met elkaar te vergelijken. Kijk hierbij niet alleen naar het cadeau, maar óók naar de voorwaarden die gesteld worden.

Zo geven sommige leveranciers aan dat je verplicht twee jaar klant moet blijven. Doe je dat niet? Dan kun je een boete krijgen van de leverancier. Indien je van het welkomstcadeau gebruik wilt maken, moet je je dus echt aan de gestelde voorwaarden gaan houden. Lees daarom goed door wat deze voorwaarden precies zijn en raadpleeg ook de Algemene Voorwaarden van de betreffende leverancier/aanbieder.

Tot slot is het dus ook aan te raden om goed naar het cadeau zelf te kijken. Heb je bijvoorbeeld liever 200 euro gratis? Of heb je liever een tablet gratis? Aan jou de keus.

Zie jij het wel zitten om naar een andere energieaanbieder over te stappen? Dan raden wij je aan om via onze website een goed vergelijk te maken. Via onze website heb je direct de beschikking over alle mogelijke energiecontracten, waardoor je echt een goed vergelijk kunt maken. Daarbij kun je dus óók goed op de welkomstcadeaus letten, aangezien een dergelijk cadeau echt heel interessant kan zijn. Overstappen kan gemakkelijk en snel, pak vandaag nog uw voordeel.

© Zum.nl