Loading...
Autoverzekering2019-04-22T02:41:10+00:00

14 dagen bedenktijd!

Binnen 14 dagen gratis opzeggen!

U loopt geen enkele risico! U kunt alleen maar winnen!

Als u een autoverzekering afsluit, dan heeft u nog 14 dagen het recht om uw beslissing terug te draaien!

Binnen 5 minuten afgesloten!

Gemakkelijk afsluiten en direct de weg op!

Direct de weg op na het afsluiten!

Uw autoverzekering is zo binnen 5 minuten direct geregeld voor u! U kunt daarna direct veilig de weg op met uw nieuwe auto!

Direct verzekerd!

Snel en direct de weg op!

Snel en binnen enkele minuten verzekerd!

Na het invullen van uw gegevens bij uw verzekeraar, kunt u direct de weg op! Neem daarom slechts enkele minuten de tijd om direct een autoverzekering af te sluiten!

autoverzekering-vergelijkenWij van Zum.nl zullen u helpen met het beantwoorden van de volgende vragen

Wat is de dagwaarde van mijn auto?2019-04-23T18:17:30+00:00

De dagwaarde van uw auto is de waarde van uw auto op dit moment. Dit bedrag wordt berekend aan de hand van een aantal factoren. Onder andere de leeftijd van uw auto en het aantal gereden kilometers.

Tips om te besparen op uw autoverzekering2019-02-10T16:37:40+00:00

Wilt u enkele tips hoe u kunt besparen op uw autoverzekering? Hier volgen enkele tips

 1. Vergelijk regelmatig  Het komt vaak voor dat mensen blindenlings een autoverzekering afsluiten en daarna nooit meer naar om kijken. Maar hoe ouder uw auto wordt, hoe meer schadevrije jaren u opbouwt, op deze manier is het mogelijk om meer geld te besparen!
  De premies veranderen continue en als nieuwe klant krijgt u hierdoor vaak extra mooie kortingen. Zeker de moeite waard om na een paar jaar eens te kijken of u bij een andere aanbieder niet goedkoper uit bent.
 2. Betaal kleine schade zelf  Het kan gebeuren dat u weleens schade maakt met uw auto? Mocht het in dit geval een kleine schade zijn, dan kan het voordeliger zijn om de schade zelf te betalen in plaats deze te gaan declareren bij uw verzekering. Mocht u bijvoorbeeld de schade claimen dan is de kans groot dat u uw no-claim korting verliest. Hierdoor is het mogelijk dat uw premie gaat stijgen en bent u daarna enkele jaren fors duurder uit.
 3. Hoger eigen risico?  Door te kiezen voor een hoger eigen risico daalt de premie die u per maand moet betalen soms zo veel, dat het eenvoudig opweegt tegen het moment dat u wel een kleine schade heeft. Uiteraard moet u dit wel even goed overwegen. Het kan een voordeel zijn.
 4. Kies de juiste dekking  Uw nieuwe auto heeft een andere dekking nodig dan een auto van enkele jaren oud. Het kan hierdoor ook de moeite zijn om na een aantal jaar een andere dekking te kiezen voor uw autoverzekering. U kunt ongeveer de volgende richtlijn aanhouden:

Is uw auto 0 t/m 5 jaar: WA + Volledig casco (allrisk)
Is uw auto 6 t/m 10 jaar: WA + beperkt casco (WA plus)
Is uw auto ouder dan 10 jaar: WA

Goedkoopste Autoverzekering2019-02-14T18:16:31+00:00

Bent u op zoek naar de goedkoopste autoverzekering? Die kunt u gemakkelijk vinden op Zum.nl. Wat voor u de goedkoopste autoverzekering is hangt natuurlijk af in welke auto u rijdt, maar ook van uw schadevrije jaren en hoeveel kilometers u rijdt per jaar. In eerste instantie wordt er natuurlijk altijd gekeken naar de prijs, maar bekijk ook eens goed naar de voorwaarden van de verzekeraar.

3 Soorten Autoverzekeringen2019-02-14T18:36:28+00:00

Wat is een WA autoverzekering?

De WA autoverzekering is de goedkoopste en de populairste variant van de autodekking die we kennen, Bij deze verzekering bent u alleen gedekt voor schade die u veroorzaakt heeft bij de tegenpartij. Verder houdt het in dat als “u schuldig” bent bij een aanrijding, dat uw auto dus niet gedekt is voor deze schade. Echter als u in bezit bent van een auto dan is de WA autoverzekering de minimale verzekering die u verplicht dient te hebben.

Wat is een WA+ autoverzekering?

De WA+ autoverzekering is een tussenstop van de WA en de allrisk. U bent hierdoor bijvoorbeeld gedekt voor schade die u toebrengt aan de tegenpartij of anderen, maar u bent ook gedekt tegen zaken zoals brand, bliksem, storm en cetera. Ook bent u  gedekt tegen inbraak of diefstal. De WA plus verzekering staat ook wel bekend onder de WA + beperkt casco verzekering.

Wat is een allrisk autoverzekering?

Een allrisk autoverzekering (ook wel WA + volledig casco genoemd) is het meest uitgebreidste variant van een autoverzekering. Deze verzekering biedt niet alleen dekking aan als u schade maakt bij de tegenpartij, maar is ook gedekt op uw eigen voertuig/auto. Mocht er  sprake zijn van een totaalschade dan krijgt u meestal de dagwaarde uitgekeerd. Dit is de waarde van de auto op dat moment. Mocht u bijvoorbeeld een nieuwe auto hebben gekocht? Dan is de nieuwwaarde regeling erg belangrijk. Mocht uw auto binnen een bepaalde periode total loss worden verklaard, dan heeft u alsnog recht op de nieuwwaarde van de auto en krijgt u deze ook vervolgens uitgekeerd. Dit kan dus erg interessant zijn om te verzekeren.

Wat zijn de aanvullende autoverzekeringen?2019-02-27T22:35:38+00:00

Zoals u weet zijn er verschillende type autoverzekeringen: een WA-autoverzekering, een WA+ autoverzekering en een allrisk autoverzekering. Maar er zijn ook nog aanvullende autoverzekeringen waar u uit kunt kiezen en waarvan u kunt overwegen om die ook voor u af te sluiten. Deze kunt u hieronder vinden op een rijtje.

 • Schadeverzekering inzittenden Deze dekking zorgt ervoor dat u wordt gedekt voor schade aan uw bagage of persoonlijke bezittingen, ook biedt het dekking bij letselschade als gevolg van een ongeval. Echter hoe hoog is deze vergoeding? Dat hangt er natuurlijk van af. Bij de meeste autoverzekering wordt het wel tot 1 miljoen euro vergoed. Natuurlijk is het altijd handig om te verdiepen in de polisvoorwaarden.
 • Ongevallen inzittendenverzekering Deze dekking zorgt ervoor dat u bij overlijden of bij blijvende invaliditeit bij uzelf als bestuurder of van een passagier die met u meerijdt een bepaalde vergoeding krijgt. De hoogte van de vergoeding wordt vastgesteld op het moment dat u voor deze verzekering afsluit. Ook zorgt het ervoor dat alle medische kosten door uw zorgverzekering worden gedekt als u dat nodig heeft, maar mocht er sprake zijn van blijvende invalide of overlijden… dan is het wel eens handig om beroep te doen op deze dekking van de verzekering. “Schuld” speelt in dit geval geen rol. Bij sommige maatschappijen is het dus mogelijk om dekkingen apart af te sluiten voor ongeval met overlijden tot gevolg of handicap. Wilt u echter weten hoe het precies in elkaar zit? Dan is het wel handig om een kijkje te nemen in de polisvoorwaarden.
Rechtsbijstandverzekering voor motorijtuigen?2019-02-27T22:33:32+00:00

Heeft u een conflict dat iets met uw auto te maken heeft? Heeft u bijvoorbeeld een ongeval gehad of een aanrijding met gevolg dat u in een conflict zit met de tegenpartij? Of u heeft een conflict met uw autogarage? Dan kan Juridische bijstand erg van pas komen! Zo kunt u bijvoorbeeld beroep doen op uw autoverzekering mocht het uitlopen tot een serieuze rechtszaak, zo kunt u bijvoorbeeld hulp krijgen om schade bij de tegenpartij te verhalen. Echter is het wel handig om te weten wat de voorwaarden zijn in deze aanvullende verzekering.

Pechhulp? Wat is het?2019-03-28T21:47:58+00:00

U bent lekker met uw auto onderweg op vakantie en ineens sta je daar met pech?. Pech komt altijd op momenten dat u niet verwacht. Dan wilt u natuurlijk zo snel mogelijk geholpen worden. Hiervoor is het afsluiten van een autoverzekering pechhulp bij zulke gevallen erg handig. Dus wat regelt een autoverzekering met pechhulp voor u? En wat houdt dit dan precies in? (Het kan per pechhulp iets verschillen dus let dus altijd goed voordat u zoiets afsluit) De pechhulp dekking zorgt er bijvoorbeeld voor dat er ter plekke een reparatie plaatsvindt, mocht dit mogelijk zijn. Ze brengen uw auto naar de dichtstbijzijnde garage om vervolgens uw auto te gaan repareren zodat u uw weg weer kunt vervolgen, mocht het repareren onmogelijk zijn, dan wordt er vaak een vervangend vervoer geregeld. Mocht er in sommige gevallen zijn dat de chauffeur door een ongeluk of ziekte niet verder zijn weg kan vervolgen, dan kan er een vervangende chauffeur worden geregeld zodat u alsnog op uw eindbestemming aankomt. U heeft vaak keuzes tussen Pechhulp Nederland of Pechhulp Buitenland. Dit is maar net wat u prettig vindt,…. Gaat u bijvoorbeeld vaak naar het buitenland en wilt u daar geholpen worden langs de weg als u pech heeft? Dan is bijvoorbeeld Pechhulp Buitenland het meest geschikt voor u!

No-claimbeschermer? Wat is het?2019-03-04T12:14:18+00:00

De zogeheten no-claimerbeschemer zorgt ervoor dat u eenmaal schade kunt gaan claimen zonder dat de premie van uw autoverzekering wordt verhoogd. Uw no-claim korting blijft dus op deze manier volledig in stand als u maximaal 1x per jaar uw schade gaat claimen. Maar hoe zit het dat dan met uw schadevrije jaren? Daar heeft het echter wel invloed op. Besluit u uw schade te claimen terwijl u een no-claimbeschermer heeft. Dan gaat uw premie dus niet omhoog, maar uw schadevrije jaren worden dus wel helaas verlaagd. Als u bijvoorbeeld gaat overstappen naar een andere autoverzekering, dan heeft het mogelijk wel invloed op uw premie, houdt hier dus wel rekening mee!

Aanvullende autoverzekering vergelijken?2019-02-14T19:29:09+00:00

Wilt u de aanvullende autoverzekeringen vergelijken? Dan is het handig om in de autoverzekering vergelijker eerst eenvergelijking aan te maken op basis van een basisdekking. Zo kunt u zien welke aanvullende verzekeringen er beschikbaar zijn en wat deze kosten.

Welke factoren hebben invloed op mijn Autoverzekering premie?2019-02-27T22:39:27+00:00

U wilt een goedkope autoverzekering vinden? Daarvoor is het belangrijk om te weten welke factoren er van invloed zijn op de autoverzekering premie. Voor de berekening van een autoverzekering zijn er meerdere redenen die van invloed zijn op de maandelijkse premie die u uiteindelijk moet betalen. Het is dan ook niet zo gek dat  2 mensen met dezelfde auto een totaal andere bedrag moeten betalen. De volgende factoren zijn van invloed op de hoogte van de premie:

 • De cataloguswaarde of dagwaarde van de auto
 • Het totaal aantal kilometers dat u rijdt op jaarbasis
 • Aantal schadevrije jaren dat u heeft
 • Uw leeftijd
 • Uw woonplaats
 • Gewicht van uw auto
 • Hoeveelheid accessoires in uw auto
 • Het soort beveiliging van uw auto

Het is ook mogelijk dat uw premie verhoogt wordt. Denk bijvoorbeeld aan factoren die de risico op schade verhogen. De verzekeraar wilt natuurlijk geen risico’s nemen en zal in het meeste geval willen afdekken met een hogere premie. Risico verhogende factoren zijn bijvoorbeeld:

 • Snelle auto’s
 • Zwaar belaadde auto’s
 • Als u jonger dan 24 bent of ouder dan 60, deze groep autorijders veroorzaakt volgens de statistieken nu eenmaal meer ongelukken
 • Als u in het verleden bekend staat als wanbetaler
 • Als u weinig schadevrije jaren hebt opgebouwd
 • Als uw auto een hoge cataloguswaarde heeft
 • Als u veel kilometers maakt per jaar. Hoe meer op de weg, hoe meer kans op schade!

Dit zijn allemaal belangrijke factoren die een autoverzekering meeneemt in het berekenen van uw premie als u uw auto bij hun wilt gaan verzekeren! Dit is ook de reden dat u  veel informatie moet doorgeven in de vergelijker voordat u de premie kunt zien.

Een goedkope autoverzekering vergelijken?2019-02-14T19:46:14+00:00

Een goedkope autoverzekering voor uw auto regelen is vrij eenvoudig. Mocht u de autoverzekering vergelijker die bovenaan de pagina gebruiken, dan moet u eerst enkele gegevens invullen zoals uw geboortedatum, uw postcode, huisnummer, uw kenteken, aantal schadevrije jaren, kilometer per jaar dat u rijdt, de gewenste dekking en cetera.. wanneer u alles heeft ingevuld, dan drukt u op de knop “vergelijk”. Op basis van wat u heeft ingevuld zal de vergelijker de autoverzekeraars naar boven halen die het meest bij u past. U zult een overzicht krijgen hoeveel premie u bijvoorbeeld moet betalen, echter vindt u ook informatie over de polisvoorwaarden. Ook zult u de pluspunten en minpunten gaan zien. U krijgt in 1 oogopslag een goed en een duidelijk beeld waar u het goedkoops uw autoverzekering af kan sluiten. Wilt u nog aanvullende verzekeringen afsluiten? Dan kunt u dat in deze stap doen. Ook kunt u aangeven welke betaaltermijn u wilt. Wilt u elke maand de premie betalen of liever gewoon 1 keer per jaar. Bij sommige verzekeraars kunt u zelf korting krijgen als u uw autopremie in 1x betaald voor het hele jaar. Heeft u dit allemaal gedaan, dan bent u er bijna! Nu nog alleen uw juiste persoonlijke gegevens invullen Tada!! U auto is direct en snel verzekerd! Gefeliciteerd!

Wat is een bonus malus ladder?2019-03-28T21:51:26+00:00

De bonus malusladder geeft aan hoeveel korting u krijgt op uw autoverzekering wanneer u deze afsluit.
De bonus-malusladder wordt ook wel gewoon de bm-ladder genoemd. Meestal is het een tabel waar u aan de hand van het aantal schadevrije jaren dat u heeft in een bepaalde trede valt. Aan deze trede is een kortingspercentage verbonden. Heeft u meer schadevrije jaren? Dan krijgt u ook meer korting. Elke autoverzekeraar heeft zijn eigen bonus-malusladder. Hoe werkt de bm-ladder? De bm-ladder geeft u inzicht in hoeveel korting u dit jaar krijgt op uw autoverzekering. Rijdt u een jaar geen schade? Dan klimt u een trede omhoog en krijgt u het jaar daarop nog weer wat meer korting. Claimt u wel een of eerdere keren schade? Dan zit u in de bm-ladder ook naar welke trede u dan terugvalt. U zult het jaar daarop dan een hogere premie gaan betalen.

In de tabel ziet u ook de negatieve schadevrije jaren. En dit betekent precies wat u waarschijnlijk al heb verwacht. Heeft u positieve schadevrije jaren opgebouwd dan krijgt u korting op de premie. Maar heeft u negatieve schadevrije jaren, dan heeft u geen recht op korting. Afhankelijk van in welke trede u valt kunt u zien hoeveel jaar u schadevrij moet rijden om weer in aanmerking te komen voor korting.

Wilt u de bonus malus ladder vergelijken? Deze verschilt per autoverzekeraar. Sinds 2016 hebben ze wel met elkaar afgesproken dat als u een schade claimt dat u 5 schadevrije jaren terugvalt.

U kunt dus nooit lager vallen dan 5 negatieve schadevrije jaren. Maar het kan per autoverzekering weleens flink verschillen hoeveel korting of opslag u krijgt per trede.

Bij de ene verzekeraar kan de korting terugvallen tot 40% , maar bij een andere kan het mischien wel 15% zijn. Het is wel handig om hier rekening mee te houden als u de vergelijking uitvoert.

Waar vind ik het aantal schadevrije jaren?2019-03-28T21:54:34+00:00

Er zijn 3 manieren waar u uw schadevrije jaren terug kunt vinden:

 1. Roy data Heeft u de autoverzekering na 1 september 2007 afgesloten? Dan zijn uw aantal schade vrije jaren bijgehouden in de centrale database “Roy Data”. Als u deze informatie bij uw huidige autoverzekering gaat opvragen , dan zal de nieuwe verzekeraar een check uitvoeren in deze database. U krijgt daarna een brief of e-mail van de verzekeraar waarin ze het door u opgegeven aantal schadevrije jaren zullen bevestigen of niet.
 2. Leaseverklaring Heeft u een leaseauto gehad en gaat u nu zelf weer een auto aanschaffen? Dan zult u het aantal schadevrije jaren moeten aantonen. U kunt dit doen door een verklaring van eventuele schades op te vragen bij uw leasemaatschappij. Deze  stuurt de betreffende verklaring vervolgens op naar de autoverzekeraar waar u graag een verzekering af wilt sluiten.
 3. Royementsverklaring Wat is een royementsverklaring? Dat is een document waarin staat vermeld hoeveel schadevrije jaren u heeft opgebouwd met een motorvoertuigverzekering. Dit document werd tot en met 2007 verstrekt als u de verzekering beëindigde. Deze verklaring werd eenmalig verstrekt. Maar sinds 2007 is dit niet meer nodig voor een autoverzekering, want er wordt nu gebruik gemaakt van Roy Data. Maar voor een bromfiets en snorfiets wordt dit nog wel verstrekt bij een verzekering.
Besparen op een autoverzekering?2019-03-04T12:12:36+00:00

Wilt u besparen op een autoverzekering? Dan hebben wij enkele handige tips voor u op een rijtje gezet.

 • Wees eerlijk Moet u bijvoorbeeld in de vergelijker uw gegevens invullen of bij uw verzekeraar melden over uw schadevrije jaren of het aantal kilometers dat u rijdt per jaar? Wees dan vooral eerlijk. De premie is hier namelijk van afhankelijk. Rijdt u bijvoorbeeld veel meer kilometers dan u heeft opgegeven en heeft u schade? Dan is er een kans dat de garage dit opmerkt en is de kans groot dat de verzekeraar uiteindelijk zelfs besluiten om uw schade voor een flink deel of zelfs helemaal niet te vergoeden.
 • Kies de juiste dekking Ga niet altijd voor de hoogste dekking die er is. Soms weegt dit niet of gaat dit niet samen met de leeftijd van uw auto. Laat u vooral daarover adviseren als dat nodig is of lees hierover meer op de site van de verzekeraars zelf. Zo kunt u de juiste dekking kiezen die in verhouding staat tot uw auto.
 • Online goedkope autoverzekeringen vergelijken Maak gebruik van eenvoudige en snelle vergelijkers zoals bovenaan op Zum.nl. Het kost slechts enkele minuten maar dan hebt u wel de  goedkoopste autoverzekering gevonden voor uw situatie en kunt u deze snel en makkelijk direct online afsluiten. Zo weet u zeker dat u niet teveel gaat betalen!
 • Controle na een jaar Zit u nog steeds voor de laagste premie te betalen? Uw verzekeraar heeft de keuze om na een jaar uw premie te gaan verhogen. Voorkom dit! Ons advies is in dit geval om te kijken of het beste is om te gaan overstappen en te kijken of bij andere autoverzekeraar u mischien goedkoper uit kunt komen. Het is in ieder geval wel de moeite waard, want het is wel zonde om teveel te gaan betalen terwijl dit niet nodig is.
Autoverzekering opzeggen?2019-02-14T20:01:08+00:00

Wilt u overstappen van autoverzekering? Dan moet u uw huidige autoverzekering opzeggen. Gaat u de autoverzekering vergelijken? Controleer dan eerst even tot wanneer uw huidige verzekering precies afloopt. In de meeste gevallen zult u een jaarcontract hebben en kunt u overstappen als deze periode er op zit of bijna op zit. Is het jaar voorbij van het jaarcontract dan kunt u maandelijks opzeggen en overstappen naar een andere aanbieder. U kunt het opzeggen het beste doen per aangetekende brief. Bij sommige verzekeraars kan het ook per e-mail, maar een aangetekende brief biedt meer zekerheid. Gaat u overstappen? Zorg er dan wel eerst voor dat uw nieuwe verzekeraar uw aanvraag heeft goedgekeurd voordat u de huidige verzekering op gaat zeggen. Er zijn in totaal 3 momenten waarop u de autoverzekering kunt opzeggen:

 • Bij verkoop van uw auto. Heeft u de auto verkocht of brengt u hem naar de sloop? dan kunt u de verzekering opzeggen. Verkoopt u de auto aan iemand anders? Zorg er dan wel voor dat u de auto overschrijft op naam van de nieuwe koper/eigenaar. Doet u dat niet? Dan blijft u op papier de eigenaar van de auto en zult u deze minimaal WA moeten blijven verzekeren. Verkoopt u de auto aan een RDW erkend autobedrijf of aan de sloperij? Dan krijgt u een vrijwaringsbewijs. Dat is een officieel document dat eigenlijk zegt dat de auto niet meer van u is. Dit is handig en noodzakelijk om te hebben, want dan hoeft u voor de auto ook geen verzekering en wegenbelasting meer te betalen en geeft dit bewijs aan dat dat zo is. Verkoopt u de auto een aan particulier iemand? Dan moet de koper de auto overschrijven en u vervolgens het vrijwaringsbewijs geven. Deze krijgt de koper bij het overschrijven van de auto.
 • Vervallen einddatum. Is de einddatum van het contract verlopen? Dan kunt u de verzekering opzeggen.
 • Wijziging polisvoorwaarden. Verandert de verzekeraar tussentijds de polisvoorwaarden? Dan heeft u het recht om binnen een maand de verzekering op te zeggen. Als dit gebeurd kunt u dus altijd even kijken of de huidige verzekering nog wel de meest voordelige is voor uw situatie. U kunt dan kosteloos overstappen als u dat wilt.