Loading...
Autoverzekering2020-03-30T19:21:35+00:00
86e3a431f8
e48821ddeb
b740ef83c5
33d171b128

Autoverzekering vergelijken en overstappen

Bij een aanschaffing van een auto is een autoverzekering verplicht. Toch zijn er verschillen tussen de autoverzekeringen die verzekeraars aanbieden. Daarom juist is het belangrijk om hierin te verdiepen en te kijken welke autoverzekering het beste bij jouw situatie past. Wij zullen je helpen bij het maken van de juiste keuze.

Wij adviseren je meestal om jaarlijks een check te doen naar je autoverzekering om te kijken of je nog wel geld kunt besparen op je autoverzekering. Meestal als je tijd hierin investeert en even goed onderzoek hiernaar doet kom je er toch snel achter dat je wel tot 200 euro per jaar kunt besparen op je autoverzekering.

Sommige autoverzekeraars bieden bijvoorbeeld verschillende kortingen aan op je no-claim. Heb je bijvoorbeeld schadevrije jaren opgespaard, of niet? Dan ben je mischien wel beter af bij een andere autoverzekeraar, althans.. wacht niet te lang en begin direct met het vergelijken van je autoverzekering hierboven.

Autoverzekering vergelijken op Zum.nl

Autoverzekering vergelijken wordt steeds populairder en anno 2020 kunnen mensen er niet meer omheen. Door gebruik te maken van onze onafhankelijke autoverzekering vergelijker kun je zien welke autoverzekering het beste en goedkoopste is, uiteraard kun je ook kijken welke dekking of voorwaarden het beste bij jouw situatie past.

Als je op zoek bent naar de goedkoopste autoverzekering, dan zit je bij Zum.nl goed. Wij bieden je een onafhankelijke autoverzekeringvergelijker aan. Door gebruik te maken van onze autoverzekeringvergelijker kun je zien welke autoverzekeraars het beste bij jouw situatie past. Het is gemakkelijk te gebruiken en meestal is het afsluiten van een autoverzekering binnen enkele minuten gerealiseerd.

Goedkoopste autoverzekering

Ben je op zoek naar de goedkoopste autoverzekering? Dan zit je bij Zum.nl goed. Door gebruik te maken van onze autoverzekering vergelijker kun je onafhankelijk en objectief de goedkoopste autoverzekering vinden die het beste bij jouw situatie past. Doordat wij ook autoverzekeraars meenemen in onze vergelijker waarvan wij geen vergoeding ontvangen ben je ervan verzekerd dat je de beste deals zal gaan maken met onze vergelijker. Wij willen voor onze consumenten een eerlijk en compleet aanbod laten zien in onze vergelijker, ben je nog niet overtuigd? Begin nu gebruik te maken van onze vergelijker hierboven en begin met besparen op je autoverzekering.

Wat wordt er vergoed? Zie hieronder het verschil

 •  

  Oorzaak ongeluk

 •   

  Schade aan anderen

 •   

  Diefstal van voertuig

 •   

  Inbraakschade

 •   

  Ruitschade

 •   

  Stormschade

 •   

  Hagelschade

 •   

  Brandschade

 •   

  Aanrijdingen met wilde dieren

 •   

  Verkeersschade door eigen schuld

 •   

  Vandalisme en onbekende daders

 •   

  Zum.nl advies

 • WA

 • Auto ouder dan 15 jaar
 • WA + (Beperk casco)

 • Auto ouder dan 7,5 jaar
 • All risk (Volledig casco)

 • Auto tot max 5 jaar oud

14 dagen bedenktijd!

Binnen 14 dagen gratis opzeggen!

Je loopt geen enkele risico! Je kunt alleen maar winnen!

Als je een autoverzekering afsluit, dan heb je nog 14 dagen het recht om je beslissing terug te draaien!

Binnen 5 minuten afgesloten!

Gemakkelijk afsluiten en direct de weg op!

Direct de weg op na het afsluiten!

Je autoverzekering is zo binnen 5 minuten direct geregeld voor jou! Je kunt daarna direct veilig de weg op met je nieuwe auto!

Direct verzekerd!

Snel en direct de weg op!

Snel en binnen enkele minuten verzekerd!

Na het invullen van je gegevens bij je verzekeraar, kun je direct de weg op! Neem daarom slechts enkele minuten de tijd om een autoverzekering af te sluiten!

Veelgestelde vragen

Wat is de dagwaarde van mijn auto?2020-01-03T00:00:52+00:00

De dagwaarde van je auto is de waarde op dit moment. Dit bedrag wordt berekend aan de hand van een aantal factoren. Onder andere de leeftijd van je auto en het aantal gereden kilometers.

Tips om te besparen op je autoverzekering2020-01-13T20:12:58+00:00

Wil je enkele tips hoe je kunt besparen op je autoverzekering? Hier volgen enkele tips

 1. Vergelijk regelmatig  Het komt vaak voor dat mensen blindenlings een autoverzekering afsluiten en daarna nooit meer naar om kijken. Maar hoe ouder je auto wordt, hoe meer schadevrije jaren je opbouwt.
 2. Betaal kleine schade zelf  Het kan gebeuren dat je weleens schade maakt met je auto? Mocht het in dit geval een kleine schade zijn, dan kan het voordeliger zijn om de schade zelf te betalen in plaats deze te gaan declareren bij je verzekering. Zo voorkom je dat je je no-claim korting verliest. Hierdoor zal je premie gaan stijgen en ben je daarna enkele jaren duurder uit.
 3. Hoger eigen risico?  Door te kiezen voor een hoger eigen risico daalt de premie die je per maand moet betalen soms zo veel, dat het eenvoudig opweegt tegen het moment dat je wel een kleine schade heeft.
 4. Kies de juiste dekking  Je nieuwe auto heeft een andere dekking nodig dan een auto van enkele jaren oud. Het kan hierdoor ook de moeite zijn om na een aantal jaar een andere dekking te kiezen voor je autoverzekering.
3 Soorten Autoverzekeringen2020-01-03T00:12:22+00:00

Wat is een WA autoverzekering?

De WA autoverzekering is de goedkoopste en de populairste variant van de autodekking die we kennen, Bij deze verzekering ben je alleen gedekt voor schade die je veroorzaakt heeft bij de tegenpartij. Verder houdt het in dat als “jij schuldig” bent bij een aanrijding, dat je auto dus niet gedekt is voor deze schade. Echter als je in bezit bent van een auto dan is de WA autoverzekering de minimale verzekering die je verplicht dient te hebben.

Wat is een WA+ autoverzekering?

De WA+ autoverzekering is een tussenstop van de WA en de allrisk. Je bent hierdoor bijvoorbeeld gedekt voor schade die jij toebrengt aan de tegenpartij of anderen, maar je bent ook gedekt tegen zaken zoals brand, bliksem, storm en cetera. Ook bent je gedekt tegen inbraak of diefstal. De WA plus verzekering staat ook wel bekend onder de WA + beperkt casco verzekering.

Wat is een allrisk autoverzekering?

Een allrisk autoverzekering (ook wel WA + volledig casco genoemd) is het meest uitgebreidste variant van een autoverzekering. Deze verzekering biedt niet alleen dekking aan als jij schade maakt bij de tegenpartij, maar is ook gedekt op je eigen voertuig/auto. Mocht er  sprake zijn van een totaalschade dan krijgt je meestal de dagwaarde uitgekeerd. Dit is de waarde van de auto op dat moment. Mocht je bijvoorbeeld een nieuwe auto hebben gekocht? Dan is de nieuwwaarde regeling erg belangrijk. Mocht je auto binnen een bepaalde periode total loss worden verklaard, dan heb je alsnog recht op de nieuwwaarde van de auto en krijgt je deze ook vervolgens uitgekeerd. Dit kan dus erg interessant zijn om te verzekeren.

Wat zijn de aanvullende autoverzekeringen?2020-01-13T13:47:29+00:00

Wat zijn de aanvullende autoverzekeringen nou precies? Deze kun je hieronder vinden op een rijtje.

 • Schadeverzekering inzittenden Deze dekking zorgt ervoor dat je wordt gedekt voor schade aan je bagage of persoonlijke bezittingen, ook biedt het dekking bij letselschade als gevolg van een ongeval. Bij de meeste autoverzekering wordt het wel tot 1 miljoen euro vergoed.
 • Ongevallen inzittendenverzekering Deze dekking zorgt ervoor dat je bij overlijden of bij blijvende invaliditeit bij jezelf als bestuurder of van een passagier die met je meerijdt een bepaalde vergoeding krijgt.“Schuld” speelt in dit geval geen rol.
Rechtsbijstandverzekering voor motorijtuigen?2020-01-13T13:43:30+00:00

Heb je bijvoorbeeld een ongeval gehad of een aanrijding met gevolg dat je in een conflict zit met de tegenpartij? Dan kan Juridische bijstand van pas komen. Zo kun je bijvoorbeeld beroep doen op je autoverzekering mocht het uitlopen tot een serieuze rechtszaak, zo kun je hulp krijgen om schade bij de tegenpartij te verhalen.

Pechhulp? Wat is het?2020-01-13T13:50:10+00:00

Je bent lekker met je auto onderweg op vakantie en ineens sta je daar met pech?. Pech komt altijd op momenten dat je niet verwacht. Dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk geholpen worden. Hiervoor is het afsluiten van een autoverzekering pechhulp bij zulke gevallen erg handig.  Je hebt vaak keuzes tussen Pechhulp Nederland of Pechhulp Buitenland.

No-claimbeschermer? Wat is het?2020-01-13T08:51:40+00:00

De zogeheten no-claimerbeschemer zorgt ervoor dat je eenmaal schade kunt gaan claimen zonder dat de premie van je autoverzekering wordt verhoogd. Je no-claim korting blijft dus op deze manier volledig in stand als je maximaal 1x per jaar je schade gaat claimen.

Aanvullende autoverzekering vergelijken?2020-01-03T00:23:56+00:00

Wil je de aanvullende autoverzekeringen vergelijken? Dan is het handig om in de autoverzekering vergelijker eerst een vergelijking aan te maken op basis van een basisdekking. Zo kun je zien welke aanvullende verzekeringen er beschikbaar zijn en wat deze kosten.

Welke factoren hebben invloed op mijn Autoverzekering premie?2020-01-13T08:45:00+00:00

De volgende factoren zijn van invloed op de hoogte van je premie:

 • De cataloguswaarde of dagwaarde van de auto
 • Het totaal aantal kilometers dat je rijdt op jaarbasis
 • Aantal schadevrije jaren dat je heb opgebouwd
 • Je leeftijd
 • Je woonplaats
 • Gewicht van je auto
 • Hoeveelheid accessoires in je auto
 • Het soort beveiliging van je auto

Het is ook mogelijk dat je premie verhoogt wordt. Denk bijvoorbeeld aan factoren die de risico op schade verhogen. De verzekeraar wilt natuurlijk geen risico’s nemen en zal in het meeste geval willen afdekken met een hogere premie. Risico verhogende factoren zijn bijvoorbeeld:

 • Snelle auto’s
 • Zwaar belaadde auto’s
 • Als je jonger dan 24 bent of ouder dan 60, deze groep autorijders veroorzaakt volgens de statistieken nu eenmaal meer ongelukken
 • Als je in het verleden bekend staat als wanbetaler
 • Als je weinig schadevrije jaren hebt opgebouwd
 • Als je auto een hoge cataloguswaarde heeft
 • Als je veel kilometers maakt per jaar. Hoe meer op de weg, hoe meer kans op schade!

Dit zijn allemaal belangrijke factoren die een autoverzekering meeneemt in het berekenen van je premie als je je auto bij hun wilt gaan verzekeren!

Wat is een bonus malus ladder?2020-01-13T08:47:25+00:00

De bonus malusladder geeft aan hoeveel korting je krijgt op bij het afsluiten van je autoverzekering. De bonus-malusladder wordt ook wel gewoon de bm-ladder genoemd. Zo’n bm-ladder is een soort-van tabel waar je aan de hand van het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd in een “bepaalde” trede valt. Aan deze “trede” is een kortingspercentage verbonden. Heb je meer schadevrije jaren? Dan krijg je ook meer korting. Maak je bijvoorbeeld meer schade, dan heb je geen recht op deze korting.

 

Waar vind ik het aantal schadevrije jaren?2020-01-03T00:40:01+00:00

Er zijn 3 manieren waar je je schadevrije jaren terug kunt vinden:

 1. Roy data Heb je de autoverzekering na 1 september 2007 afgesloten? Dan zijn je aantal schade vrije jaren bijgehouden in de centrale database “Roy Data”. Als je deze informatie bij je huidige autoverzekering gaat opvragen , dan zal de nieuwe verzekeraar een check uitvoeren in deze database. Je krijgt daarna een brief of e-mail van de verzekeraar waarin ze het door je opgegeven aantal schadevrije jaren zullen bevestigen of niet.
 2. Leaseverklaring Heb je een leaseauto gehad en ga je nu zelf weer een auto aanschaffen? Dan zul je het aantal schadevrije jaren moeten aantonen. Je kunt dit doen door een verklaring van eventuele schades op te vragen bij je leasemaatschappij. Deze  stuurt de betreffende verklaring vervolgens op naar de autoverzekeraar waar je graag een verzekering af wilt sluiten.
 3. Royementsverklaring Wat is een royementsverklaring? Dat is een document waarin staat vermeld hoeveel schadevrije jaren je hebt opgebouwd met een motorvoertuigverzekering. Dit document werd tot en met 2007 verstrekt als je de verzekering beëindigde. Deze verklaring werd eenmalig verstrekt. Maar sinds 2007 is dit niet meer nodig voor een autoverzekering, want er wordt nu gebruik gemaakt van Roy Data. Maar voor een bromfiets en snorfiets wordt dit nog wel verstrekt bij een verzekering.
Autoverzekering opzeggen?2020-01-13T09:12:12+00:00

Wil je overstappen van autoverzekering? Dan moet je je huidige autoverzekering opzeggen. Ga je overstappen? Zorg er dan wel eerst voor dat je nieuwe verzekeraar je aanvraag heeft goedgekeurd voordat je de huidige verzekering op gaat zeggen. Er zijn in totaal 3 momenten waarop je de autoverzekering kunt opzeggen:

 • Bij verkoop van je auto. Heb je de auto verkocht of breng je hem naar de sloop? dan kun je de verzekering opzeggen. Verkoop je de auto aan iemand anders? Zorg er dan wel voor dat je de auto overschrijft op naam van de nieuwe koper/eigenaar. Doe je dat niet? Dan blijft je op papier de eigenaar van de auto en zul je deze minimaal WA moeten blijven verzekeren. Verkoop je de auto aan een RDW erkend autobedrijf of aan de sloperij? Dan krijg je een vrijwaringsbewijs. Dat is een officieel document dat eigenlijk zegt dat de auto niet meer van jou is. Deze krijgt de koper bij het overschrijven van de auto.
 • Vervallen einddatum. Is de einddatum van het contract verlopen? Dan kun je de verzekering opzeggen.
 • Wijziging polisvoorwaarden. Verandert de verzekeraar tussentijds de polisvoorwaarden? Dan heb je het recht om binnen een maand de verzekering op te zeggen. Als dit gebeurd kun je dus altijd even kijken of de huidige verzekering nog wel de meest voordelige is voor jouw situatie. Je kunt dan kosteloos overstappen als je dat wilt.

Notice: unserialize(): Error at offset 53 of 1750 bytes in /home/u37711p34753/domains/zum.nl/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsiocns_OnPosts.php on line 276